Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!
* verplicht veld
Javascript is required to view this map.

Duik één van onze natuurgebieden in!

Het Meetjesland kent een heel diverse natuur. In het noorden is er het krekengebied, zuidwaarts afgebakend door het Leopoldkanaal. Centraal vind je de 'bossengordel' van Maldegem tot Wachtebeke (Drongengoed - Keigatbos - Het Leen - Lembeekse Bossen - Oosteeklose Bossen - Het Leen). De lappendeken van akkers en weiden vind je in zowat het hele landelijke Meetjesland terug. Meer naar het zuiden ligt een tweede groter bosgebied in de regio Aalter en meer naar Gent toe ligt de Vallei van de Oude Kale. Kortom: waar je ook op bezoek bent, er valt altijd iets te beleven.

Klik op een natuurgebied op de kaart of kies links in het menu een gebied waarover je meer informatie wil. In de lijst staan zowel natuurgebieden die in eigendom en/of beheer zijn van Natuurpunt als gebieden van een overheid (gemeente, provincie, Agentschap voor Natuur en Bos,...). Per gebied staat aangeduid of je er ook kan wandelen of fietsen.

De gebieden waar je bij de informatie het logo van Natuurpunt terugvindt, kan je steunen met een gift. Jouw gift is meer dan welkom, want het is dankzij onze donateurs dat we meer natuur in de streek kunnen aankopen. Want we krijgen dan wel een deel subsidies voor het aankopen van natuurgebieden, een bepaald percentage moeten we ook steeds via andere middelen zien te vinden. En grond is niet goedkoop, dat hoeven we niet te vertellen... Alvast heel erg bedankt!