Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!
* verplicht veld

Torrebos

8,3 ha (Maldegem)


Beschrijving

Het Torrebos is een interessante stapsteen tussen de grotere bosgebieden van Burkel en Drongengoed. Het Torrebos is een zeer gevarieerd eiken-berkenbos rijk aan boskers en met een goed ontwikkelde ondergroei van ondermeer hulst, gelderse roos en eenstijlige meidoorn. Ook de adelaarsvaren komt er voor. In het najaar is dit bos zeer rijk aan paddenstoelen.

 

Beheer

Het Torrebos is sinds 1998 eigendom van Natuurpunt, dat ook zorgt voor het beheer. Een goede 2 ha is enkel in beheer. Natuurpunt wil het gebied in de eerste plaats toegankelijk houden voor bezoekers. Op langere termijn wil de vereniging hier en in enkele aanpalende percelen een kleinschalig mozaïeklandschap ontwikkelen. Want zo moet het er destijds hebben uitgezien: graslanden en bos afgewisseld met verspreide struwelen, spontane bosopslag, houtkanten en dreven. In het Torrebos zelf moet zich dankzij een goed bosbeheer een zuur eiken-berkenbos ontwikkelen.

 

Praktisch 

 • Bereikbaarheid:
  - Via aftakking van de Torredreef, die uitgeeft op de Aalterbaan ter hoogte van de handelszaak 'Den Ouden Stam'
  - Bushalte Lievevrouwdreef op 1,5 km (lijn 85 en 87)
 • Parking: beperkt langs de weg
 • Fietsen:
  - Niet toegestaan in het natuurgebied
  - Het gebied ligt vlakbij knooppunt 69 van het Fietsnetwerk Meetjesland 2013
 • Wandelen:
  - Wandelpad door het gebied
  - Geleide wandelingen op aanvraag bij Natuurpunt Maldegem-Knesselare

 

Steun het Torrebos

Dankzij jouw steun kan dit natuurgebied verder ontwikkeld en beschermd worden. Je krijgt een fiscaal attest vanaf een bedrag van 40 euro, waarmee je tot 40% van het bedrag kan terugkrijgen via je belastingen. Overschrijven kan op rekeningnummer BE56 2930 2120 7588 (BIC: GEBABEBB) van Natuurpunt Beheer, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen, met vermelding van 'projectnr. 6639 Torrebos'.

 

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Natuurpunt Maldegem-Knesselare organiseert jaarlijks heel wat beheeractiviteiten in het gebied. Neem contact op met de conservator van het gebied.

 

Contact

Natuurpunt Maldegem-Knesselare
Dirk Develter (conservator)
050 71 91 82
fa302024@skynet.be
www.natuurpuntmaldegemknesselare.be

 

Op stap met een natuurgids 

Wil je dit gebied verkennen met een ervaren natuurgids? Boek met je vereniging, school of vrienden persoonlijke begeleiding op maat, aangepast aan het tempo en de interesses van de groep. Een standaardboeking kost 40 euro.

 

Natuurgidsenwerking Meetjesland
Natuurpunt en Partners Meetjesland
stationsgebouw
K. Astridplein 1
9900 Eeklo
09 377 93 00
info@NPMeetjesland.be

 

Lees meer over onze natuurgidsenwerking

 

 

Locatie: 
Javascript is required to view this map.