Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!
* verplicht veld

11 nieuwe natuurgidsen krijgen getuigschrift

Op zaterdag 7 september 2017 namen in het Poekepark in Aalter elf nieuwe natuurgidsen hun getuigschrift in ontvangst. Zij werden het voorbije jaar klaargestoomd om scholen en andere groepen mee te nemen in de Meetjeslandse natuur.

 

Een jaar voorbereiding

“Aan het diploma natuurgids gaat een intensief traject vooraf van zowel theorie- en methodieklessen als excursies in natuurgebieden,” zegt Firmin De Keukelaere, begeleider van de cursus. De lessen worden gegeven door specialisten van Natuurpunt CVN, ondersteund door plaatselijke, ervaren gidsen.

 

Originele projecten

“De nieuwe gidsen moeten hun opgedane kennis toetsen door het uitwerken van een project,” aldus Firmin. “Zo werkten enkele gidsen een wandel-app uit voor het Maldegemveld, een natuurgebied in het Drongengoed. Je kan de app gratis downloaden via je app-store door te zoeken op ‘Natuurpunt’. Een groepje ging aan de slag rond biodiverse tuinen of het uitwerken van zee- en bosklassen. Zij zullen vol enthousiasme rond dit thema op pad gaan met scholen. Een andere groep werkte een volledig educatief pakket uit rond de Bentillekreek (Sint-Laureins).”

 

Wil  je meer informatie over deze projecten of wil je een natuurgids boeken, neem dan contact op met Natuurpunt en Partners Meetjesland, 09 377 93 00, info@NPMeetjesland.be, www.NPMeetjesland.be/natuurgidsen.

 

De cursus natuurgids wordt, net als heel wat andere vormingen rond natuur en milieu, op verschillende plaatsen in Vlaanderen georganiseerd. Bekijk de vormingen op www.natuurpunt.be/cvn.

 

 

foto: v.l.n.r.: Lea De Vrieze, Tania Maenhout, Pascale De Wulf, Thomas Devreeze (met dochter), Krista Eeckhout, Geert De Pourcq, Frank Claeys, Annick Vercaemer (knielend), Gerda Sabbe (begeleidster), Johan Robbens, Thijs Himpe (Natuurpunt CVN) en Firmin De Keukelaere (begeleider) -  niet op de foto maar wel gediplomeerd: Patrick De Mey en Nikki Dezutter (foto: Gaea Rysselaere)