Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!
* verplicht veld

Nacht van de Steenuil

Op zoek naar onze kleinste uil in Zomergem en Sint-Laureins!

In het vroege voorjaar verraden mannetjessteenuilen zich door hun kenmerkende roep, in de hoop daarmee een vrouwtje te versieren en concurrenten buiten te houden. In het Meetjesland zijn het krekengebied van Assenede en Sint-Laureins en de open gebieden rond Zomergem en Nevele de favoriete plekjes van de steenuil. Dat zijn niet toevallig ook de plaatsen waar nog veel oude knotwilgen staan.

 

Op zaterdag 31 maart 2018 kan je persoonlijk kennis maken met het kleinste en sympathiekste uiltje van Vlaanderen.

 

Meer informatie op www.NPMeetjesland.be/groene-agenda. Voor alle activiteiten in Vlaanderen kan je terecht op www.natuurpunt.be/nachtvandesteenuil.

 

 

Steenuilenwandeling in Sint-Laureins

In de avondschemer maken we een wandeling door Sint-Laureins. Na de wandeling kan je genieten van beelden en een drankje met taartje in de Oude Melkerij. Doe een fluohes aan.

19u30, Dorpsplein, Dorpsstraat 91, Sint-Laureins

 

Natuurpunt Meetjeslandse Kreken, Bart Vandevoorde, Meetjeslandsekreken@NPMeetjesland.be, 0472 47 26 63 of ludo.goossens1@skynet.be, 0494 21 90 98

 

Steenuilenwandeling in Zomergem

We zijn te gast bij Fruit-Land. Waarom zien fruittelers steenuilen graag komen? Er is een presentatie, een gegidste wandeling en je krijgt de mogelijkheid om verse producten te kopen in de hoevewinkel. Doe mee aan de steenuilen-tombola en nog veel meer!

19u, Hoevewinkel Fruit-Land, Korteboeken 78, 9930 Zomergem

 

Vogelwerkgroep Natuurpunt Zomergem, Lode Vandevelde, lode_vdv@hotmail.com