Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!
* verplicht veld

Picknick met streekproducten

Op zondag 3 juni kan je in Eeklo en Landegem (Nevele) genieten van een picknick met lokale producten. Schuif je benen onder tafel – of liever: op je eigen picknickdekentje – tussen 12 uur en 15 uur en ontdek wat het Meetjesland te bieden heeft.

 

Eeklo of Landegem?

In Eeklo picknick je op een veld dat nu nog boordevol madeliefjes en andere bloemen staat. Tegen het voorjaar van 2019 wordt het veld omgetoverd tot een weelderige groentetuin waar je zelf je seizoensgroenten kan oogsten. De Moeiakker in Eeklo is namelijk een zelfoogstboerderij in opstart. De Vierklaver vzw in Landegem ondersteunt volwassenen met een beperking. Ze organiseren een ‘fairtrade terras’ waar je ook kan genieten van een heerlijke picknick.

 

In de picknick zitten broodjes, fruit, een dessert en een drankje. Deelnemen kost 15 euro (8 euro tot 12 jaar). Ook voor vegetariërs! Inschrijven kan tot 29 mei bij Nathalie Decoene, info@korteketenmeetjesland.be, 0477 32 34 46.

foto@digitimm

Fietser zkt boer…

Voor of na je picknick kan je ook fietsen langs boerderijen en andere initiatieven rond lokale of fairtrade producten. Vanuit Eeklo kan je een route van 40 kilometer fietsen, vanuit Nevele is een fietslus van 20 en van 40 kilometer mogelijk. Ga je niet picknicken, dan heb je de keuze uit nog 3 extra fietslussen. Alle info en gratis fietsroutes: www.korteketenmeetjesland.be/fietserzoektboer.

 

Deze activiteiten kaderen in de Week van de Korte Keten. Tussen 26 mei en 3 juni kan je in heel Vlaanderen aan een heleboel lekkere activiteiten deelnemen. www.weekvandekorteketen.be

 

Contact

Korte Keten Meetjesland
Nathalie Decoene, info@korteketenmeetjesland.be, 0477 32 34 46
www.korteketenmeetjesland.be